Не всі програми, які «йдуть» на наших смартфонах, будуть корисними для його роботи. Ще одне підтвердження цього виявили фахівці Purdue University. Спеціалізація вчених – оцінка енергетичної ефективності Android-додатків.

Дещо раніше ця команда дослідників з'ясувала, що енергоресурсів смартфонів і планшетів при запуску Android-додатків витрачається в процесі показів банерів.

Нещодавні дослідження фахівців у цій галузі показали ще один цікавий факт. Негативно на роботі акумуляторних батарей позначаються помилки використання API з управління живлення (wakelock).

Саме використання Wakelock API – ресурс для програм, які активовані, навіть коли апарат знаходиться в режимі очікування, сприяють швидкій розрядці акумулятора. Таке з'їдання заряду відбувається в той момент, коли програма, наприклад, перевіряє оновлення.

Некоректна робота API призводить до того, що апарат не переходить у режим сну, а залишається включеним і як результат розряджається за пару годин. Така помилка в Android-пристроях отримала назву "no-sleep energy bugs".

У процесі тестування вчені перевірили 187 додатків і виявили таку помилку в 42. Звідси можна дійти невтішного висновку, що четверта частина додатків на андроїді сприяє швидкій розрядці гаджетів.

Враховуючи цю статистику, можна припустити, що 112 500 програм для Android-пристроїв, четверта частина з 450 тис. програм, які доступні на Google Play, можуть негативно впливати на роботу гаджетів.