На початку цього року команда британських дослідників опублікувала дані своїх випробувань у галузі тестування продуктивності акумуляторних батарей. У ході випробувань було протестовано акумулятори популярних цього року планшетів від провідних виробників електронних пристроїв.

Оцінка ефективності роботи відбувалася двома способами: спочатку пристрій тестували на тривалість роботи при підключенні до Інтернету, а потім – на тривалість роботи в режимі перегляду відео.

Перегони на саму тривалу роботу в обох випадках виграв ніхто інший, як гаджет, що всім полюбився - Apple iPad Air. Продуктивність акумулятора при підключенні до інтернету склала 658 хвилин. Що стосується режиму відео перегляду, то за такої «завантаженості» акумулятор iPad тягне 770 хвилин без підзарядки.

Друга та третя позиція у рейтингу найвитриваліших батарей дісталася також представникам компанії Apple. Срібло в цих «змаганнях» дісталося iPad mini (дисплей Retina), а бронза відійшла до Apple iPad 2. Що стосується Android-пристроїв, то найкращим серед усіх продуктів на андроїді виявився Samsung Galaxy Note 10.1 (випуск 2014 року) з витримкою в 483 хвилини та почесним 5-им місцем у режимі роботи в інтернеті.

У випробуванні відео програвання друге місце дісталося Amazon Kindle Fire HDX 8.9 з показником 714 хвилин безперебійної роботи. Трійку лідерів у цьому випробуванні замкнув Nexus 7 2013 випуску.