Дослідники в усьому світі з кожним роком дедалі ближче до знаходження способу генерування електрики з енергії людини. Сьогодні вже розроблені такі девайси, які перетворюють енергію низькочастотних рухів на електрику.

Однак одержана енергія на виході вимірюється мікровольтами – це дуже мало.

Своє слово у дослідженні цього процесу сказали вчені з Окленду. Вони розробили власний перетворювач, який виконаний із силікону та нагадує змію.

Пристрій складається зі стрічки і котушки з неодимовим гранітом і вільно згинається при русі тіла людини. Ці два елементи з'єднані між собою та поміщені у кожух.

Коли витки котушки переміщаються у магнітному полі, індукується струм. Отримана енергія видобувається завдяки особливій електричній схемі. Напруга на виході передається через схему до акумулятора і таким чином відбувається заряджання акумуляторної батареї.

Як результат, якщо пристрій поставити більш потужний магніт і котушку забезпечити великою кількістю витків, то вихідна напруга ще більше збільшиться.

Група дослідників із Нової Зеландії удосконалила таку розробку. Їхній генератор важить кілька грамів і виробляє 40 мВ. У своєму винаході вони використовували перетворювач і конденсатор, які виконують функції мініатюрного електронного акумулятора.