Сучасні проектувальники намагаються не лише продовжити життя існуючим пристроям, а й витягти з них максимум продуктивності.

Рекомендуємо ознайомитись з деякими варіантами польоту інженерної думки

Батарея-пружинка

Концепція «1 до 2» - це опрацьований дизайн звичайної батареї, яка запозичила ідею пружини. Якщо акумулятор майже сів, його можна стискати доти, доки у відсік не поміститься відразу дві пружини.

Батарея з виходом USB

Команда вчених розробила батарейку із вбудованим входом USB. Акумулятор здатний працювати як звична батарейка, так і служить додатковим джерелом живлення для портативних пристроїв (телефон, фотоапарат та планшет).

Батарея на сонячній енергії

Батарейка виконана у формі пластини, на якій розташовуються елементи, що збирають енергію. Якщо потрібно заряд, просто скрутіть пластину під потрібний розмір і вставте в пристрій. Поки що невідомо, наскільки цей проект реалізовано, але сама ідея є дуже актуальною.

Батарейка-матрьошка

Battery.Family - це пристрій, який працює за принципом матрьошки. Найменша батарейка AAA складається у більшу АА. Ідея досить цікава і варта розгляду, але наскільки такий акумулятор практичний - вирішувати вам. Проте простота цієї концепції справді вражає.