Володіння перфектною технікою має позитивні боки так і негативні. Основна проблема – несумісність із масовими технологіями. Особливо докучає, коли батарея Мака закінчується, а рідного адаптера немає під рукою.

Зрозуміло, що самсунгівська чи будь-яка інша зарядка тут не допоможе. Apple завзято використовує оригінальний роз'єм Magsafe. Причому у нових моделей (MagSafe2) він відрізняється від попередніх, за що виробника бурхливо критикують шанувальники яблучної техніки. Але караван іде своєю дорогою.

Другий момент – різна потужність адаптерів. Розліт помітний - від 45Вт у AIR до 80Вт у PRO.

Розгардіяш з типами роз'ємів та показниками потужності породжує лавину різноспрямованої інформації. Але головне – користувачів бентежить рекомендація виробника застосовувати виключно штатний зарядний пристрій для Макбук Ейр – це можна прочитати на офіційному сайті та у Вікіпедії. Про це говорять у точках продажів Apple.

сломалась зарядка к макбук эир

Авторитет бренду настільки високий, що навіть просунуті користувачі забувають про найсильнішу сторону компанії – геніальний маркетинг, який ставить під сумнів закони фізики і геть-чисто відключає логіку власників Маків. Ніхто навіть не мав бажання написати в службу підтримки безпосередньо.

Відповідь Apple

Ми не полінувалися звернутися до компанії, але не до служби продажу, а до інженерів. І отримали однозначну відповідь від трьох працівників із різних територіальних підрозділів Епл, що проблем однозначно не буде, якщо заряджати свій Mac через адаптер від іншої Маківської моделі. На пряме запитання, чи можна заряджати Macbook AIR зарядкою від PRO, дослівно наводимо відповіді:

Так, ви можете використовувати вищу потужність без пошкоджень, це буде працювати. Ваш комп'ютер знає, скільки енергії потрібно використовувати.
Так, комп’ютер знає, скільки електроенергії споживати, і використання адаптера на 85 Вт на вашому 13-дюймовому MBPro буде абсолютно безпечним.

Річ у тому, що в батареї передбачено захист від перевантаження. І нехай вас не бентежить діод на штекері – рівень та режим заряду все одно визначає контролер акумулятора. При потужності нижче за встановлений час підзаряду збільшиться.

Рекомендуємо заряджати при вимкненому буку, щоб він не переходив у режим роботи від мережі. При несумісності самого роз'єму Magsafe використовують перехідник - ще одна вдала ідея зібрати зі старих шанувальників по 10 $. Єдине, що заспокоює – отримані гроші підуть у розвиток технологій. Тому подібний фінт можна пробачити.