Студент із Німеччини Денніс Зігель втілив мрію багатьох фізиків: отримання енергії майже «з нічого». У його зарядному пристрої немає сонячних батарей, електроліту або будь-яких динамо-машин. Як випливає з назви Electromagnetic Harvester (Електромагнітний комбайн) здатний вбирати енергію будь-якого електромагнітного поля: від побутових приладів і мережі мобільного зв'язку до високовольтної лінії електропередачі.

Вчені всього світу вже не перше десятиліття шукають спосіб ефективного збирання енергії, яка витрачається даремно. Денніс Зігель максимально спростив свій пристрій, давши можливість працювати навіть у слабкому полі. Пристрій починає заряджати акумулятор, щойно потрапляє в електромагнітне поле. Наприклад, під лінією електропередач, уловлюючи слабке поле від мобільного телефону і навіть коли ви гладите собаку! На задній панелі пристрою є магніт, який дозволяє прикріпити «комбайн», наприклад, до кавоварки або навіть до транзисторної коробки звичайного тролейбуса.

На жаль, вирішенням усіх проблем із підзарядкою пристрій не стане. Electromagnetic Harvester здатний зарядити хіба що пальчиковий акумулятор або акумулятор простого смартфона, але на це може піти цілий день. Все ж таки винахід має право на життя як страхувальний варіант.