Вміст популярних Google Glass цікавить багатьох, деякі навіть намагалися їх розкрити. Однак ці спроби не завжди завершувалися успіхом. Скотт Торборг (Scott Torborg) і Стар Сімпсон (Star Simpson) досягли успіху в цій справі краще за інших.

Діти розібрали пристрій практично повністю до найдрібніших елементів. Ентузіасти зазначають, що зробити це було нелегко, оскільки склеєні між собою пластикові частини довелося просто ламати. У результаті їм вдалося виявити, що Google Glass обладнані незнімною односекційною літій-полімерною батареєю ємністю 570 мАг.

При цьому ні Скотт Торборг, ні Стар Сімпсон не рекомендують розбирати цей пристрій. Втім, вони примудрилися зібрати його, і воно навіть працювало. Окрім повідомлення про ємність батареї, головним результатом їхньої роботи стала фотографія розібраних Google Glass.


Сонячні батареї здатні одночасно зберігати та виробляти енергію

На сучасному ринку представлена велика кількість комерційних систем сонячних батарей, які мають безліч недоліків. Серед них поворотні механізми, величезні розміри та велика кількість додаткових компонентів. Команда розробників під керівництвом інженера Жунжуя Цзяна розробила сонячну батарею, здатну зберігати енергію.

Основою для цього акумулятора стала контактна лінза, що самофокусується. Група Цзяна розробила пристрій, який використовує технологію захоплення пучків сонячного світла та подальшого збереження та використання енергії. Верхній шар фотоелементів перетворять світло Сонця на вільні електрони. Велика їх частина використовується як постійний струм, який підтримує силове навантаження. Найменша частина - надходить на полімер PVDF, поверхня якого покрита нанопроводами. У цьому полімер PVDF виконує роль акумулятора.
На цей час цей акумулятор перетворює лише 4% сонячного світла в енергію. Але розробники цього пристрою мають намір збільшити розмір фотоелемента, що в перспективі дозволить перетворити на електричну енергію більшу кількість сонячного світла.