Команда фахівців з американської компанії uBeam продемонструвала свою нову розробку - приймач та передавач ультразвукових хвиль, які перетворять хвилі на електрику.

Суть роботи такої бездротової зарядки полягає в тому, що електричний сигнал перетворюється на ультразвуковий, а після цього трансформується в електричний струм. Таким чином, смартфон або планшет може заряджатися в кімнаті, перебуваючи в будь-якій точці кімнати.

Передавач ультразвукового сигналу має невеликі розміри (товщина 5 мм), завдяки чому він добре вписується у будь-який елемент інтер'єру. Прототип цієї технології було представлено компанією-розробником ще 3 роки тому, проте робочу модель дослідники представили лише цього року.

На додаток до можливостей бездротового заряджання телефону на відстані, така технологія може використовуватися для передачі захищених інформаційних сигналів між парою електронних пристроїв.

Така ультразвукова технологія заряджання має деякі недоліки. Зокрема, – обмежена площа дії хвиль. Особливістю ультразвуку є те, що такі хвилі не проходять крізь стіни, тому передавач діє лише в межах однієї кімнати.

Компанія вже направила свої заявки до патентного Відомства США, і надалі розраховує на масове виробництво таких ультразвукових підзарядок.