Швидкість сучасного життя іноді просто вражає та може вибити з колії. Першими в нерівному бою з інтенсивністю використання зазвичай здаються акумулятори мобільних пристроїв. Якщо ви активний бізнесмен, то ви явно не чекатимете у розетки зарядки вашого життєво важливого інструменту заробітку. У журналістів, наприклад, справи ще гірші: потрібно завжди стежити за зарядом телефону, планшета, камери, диктофона і так далі. Єдиним способом не залишитись без зв'язку у відповідальний момент є зовнішній акумулятор. Про них і поговоримо.

Навіщо на корпусі щось пишуть про ампери?

Насамперед потрібно визначитися з якою силою має віддавати ваша зовнішня батарея струм. Для телефонів та простих смартфонів достатньо 0,5 А вихідного струму. Для планшетів та потужних смартфонів знадобиться вже 1 А. Рекомендуємо переглянути всі написи на ваших пристроях, щоб підібрати точніше зовнішній акумулятор. До речі, деякі моделі мають кілька виходів з різною силою струму.

Яка оптимальна ємність?

Якщо ви плануєте заряджати лише смартфон на 2300-3000 мА/год, то просто помножте ємність акумулятора смартфона на 2. Зовнішня батарея має сенс, якщо ви зможете принаймні двічі підзарядити ваш пристрій. Зверніть увагу, що ноутбуки споживають набагато більше енергії, тому для них потрібна зовнішня батарея приблизно на 10 000 мА/год.

Яким він має бути за розміром та які входи/виходи мати на борту?

Тут вам доведеться піти на компроміс. Чим більша ємність, тим більша батарея фізично. Якщо вам захочеться зарядити планшет кілька разів, не розраховуйте, що ваш зовнішній акумулятор буде важити менше ніж 400 грамів. Батареї на 6000 мА/год для зарядки смартфона важать приблизно 250 грамів.

Багато сучасних мобільних пристроїв здатні заряджатися через USB, що помітно спростило зарядку від зовнішнього акумулятора. Однак якщо сам акумулятор можна зарядити теж через USB, то це - відчутний мінус. Порт USB буде заряджати велику батарею дуже повільно і не до кінця, оскільки має невелику силу струму.

Придбання зовнішнього акумулятора може помітно полегшити життя, навіть якщо ви не бізнесмен чи журналіст, а просто вирушили в далеку дорогу. Будьте завжди на зв'язку та повністю заряджені!