У канадському університеті розробили нову систему бездротової зарядки. Створений пристрій працює на безпечних струмах низької частоти. Воно було випробувано на кількох електромобілях, усі випробування пройшли успішно.

Безконтактну зарядку автономних джерел живлення можна використовувати там, де підключення роз'єму утруднене чи неможливе. Область застосування такого пристрою досить широка – від медичного обладнання та вологозахищених приладів до екологічних транспортних засобів.

Попри безліч досліджень, попередні експерименти не можна назвати успішними. Для них був потрібний тісний контакт, вони були малоефективними і створювали високу напруженість електричного поля.

У новому рішенні електромагніт розташовано в корпусі зарядного пристрою. Він рухає інший магніт, який знаходиться в автомобілі. Обертаючись, цей магніт заряджає акумулятор.

Секрет ефективності системи простий, на перший погляд, і полягає у ретельно підібраних технологічних параметрах. Водіями, що беруть участь у тесті, було визнано зручність експериментальної установки.