У Нью-Йорку до безкоштовного Wi-Fi можна підключитися практично скрізь, навіть під землею. Так городяни не мають труднощів з виходом в інтернет, а ось швидка розрядка батареї – проблема актуальна. Найбільший оператор стільникового зв'язку США компанія AT&T, студія дизайну Brooklyn Design Firm та фабрика з виробництва сонячних батарей Goal Zero поєдналися та створили проект Street Charge – зарядні станції для різних мобільних пристроїв, встановлені прямо на вулиці. Важливими особливостями проекту є робота від сонячної енергії та безкоштовне користування для всіх мешканців.

Кожна така станція обладнана трьома монокристалічними сонячними панелями та вбудованими батареями. Також є роз'єми для iPhone 4 і 5, mini-USB і три стандартні USB-конектори.

У разі простою енергія накопичуватиметься у вбудованих акумуляторах і витрачатиметься у темний час доби. За планом організаторів, станція Street Charge служить лише коротких сесій (10-15 хвилин), необхідні термінового поповнення акумуляторів.

За задумом AT&T Street Charge, незабаром мають з'явитися у великих громадських місцях. На даний момент запущено першу станцію в Брукліні. Якщо досвід використання виявиться успішним, його поширять і інші райони Нью-Йорка.