З 2012 року компанія МСІ почала згортати програму «громадянських» ноутів, щоб сконцентруватися на виробництві «бойових машин» – ігрових ноутбуків.

Причина - ринок ординарних пристроїв переповнений, і не кожен покупець здатний оцінити високу продуктивність ноутів MSI. Пересічний клієнт не готовий переплачувати за потужну графіку та швидкість.

Крім того, присутність у масовому сегменті дисонує з іміджем бренду на ринку ігрових лептопів. Пройшло 5 років, подивимося, що змінилося в характеристиках геймерських ноутів.

Енергоозброєння: відмінності ігрового ноута від звичайного

Замислюватися про здібності комп'ютера рядовому користувачеві резонів мало - як правило, базова комплектація задовольняє щоденні потреби середнього користувача. У гравців все інакше: важливий характерний дизайн, ергономіка, відеокарта та обсяг оперативної пам'яті. Також відіграє роль енергоресурси ноута.

Але акумулятор для MSI більшості моделей не відрізняється позамежними характеристиками і ледве витримує 60 хв автономної гри, тому що всередині блоку – звичайні банки Самсунг. А коли заряд зменшується до 20%, то грати зовсім неможливо – машина нещадно гальмує.

Тому геймери придбають змінні батареї, що дуже незручно, адже пристрій доводиться вимикати у розпал гри.

Те саме стосується адаптерів: ні «мегатурбоприскорювачів», ні будь-яких інших технологічних фішок, що підвищують працездатність штатних зарядок, не передбачено. Виходить, щоб пограти, геймеру не можна далеко відходити від розетки. Якщо подивитися на конкурентів компанії, то там ситуація та ж: абсолютно ординарні характеристики акумуляторів та зарядок, які мало відрізняються від MSI – потужність блоку живлення та батареї у наворочених моделей ідентичні домашнім лептопам.

А якщо пристрій не можна використовувати автономно, то чи не помилилися в МСІ, коли ухвалювали рішення залишити масовий ринок