Маки на вторинному ринку залишаються у сегменті преміум. Але шанувальники бренду забувають, що ноутбуки Apple функціонують за тими самими принципами, що й решта електроніки. У «залізі», точніше у матеріалах його виготовлення, відмінностей від інших виробників небагато.

Тому, купуючи «вживане яблуко», не забувайте перевіряти стан акумулятора пристрою. Не з Космосу доставляють сировину для виготовлення акумуляторних банок, а з Австралії! Або видобувають на місці виробництва батарей – у Китаї.

Технології використовуються земні, а отже і ресурс у маківських батарей не може сильно відрізнятися від менш відомих конкурентів.

Ресурс акумуляторів вимірюють кількістю повних зарядів/розрядів. Підрахунок ведеться системою за накопичувальним принципом. Тому цикли зарядки Macbook`а відбуваються часом і 2 рази на день або розтягуються на кілька днів кожен.

Щоб дізнатися, скільки циклів пройшло, натисніть клавішу Опції одночасно з викликом меню Apple. У вікні виберіть апаратні системи, а потім натисніть на електроживлення. Цифра, що вас цікавить, вказана в окремому рядку. З цими даними простіше підрахувати, коли чекати на появу проблем з акумулятором конкретного Мака.

Залежно від моделі, ресурс акумулятора коливається від 300 до 1000 циклів. Точні дані вказані у паспорті. Найкоротше життя (300) у батарей до Мак до 09 року випуску.

Практика показує, що елементи ходять довше. Щоправда, зарядку бук тримає гірше, що суперечить іміджу виняткової техніки. Тому, за своєю традицією, в Apple наполегливо рекомендують змінювати батареї після закінчення ресурсу. Якщо зарядне для Макбука завжди тримати під рукою, то цикли, що залишилися, розтягнуться надовго.